Επαγγελματικός εξοπλισμός Ho.Re.Ca.

Δελτίο τύπου 7/3/18

07/03/2018
Μάρκος Μαρκετάκης ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε.
Δελτίο τύπου 7/3/18

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που συμμετέχουμε ως χορηγός στον ξεχωριστό και πρωτότυπο διαγωνισμό για το καλύτερο ελληνικό Μακαρόν - “Le Meilleur Macaron Grec” που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού “Gout de France” που προτρέπει εστιατόρια και ξενοδοχεία απ’ όλη την Ελλάδα να υιοθετήσουν γαλλικό μενού στις 21 Μαρτίου κάθε έτους και πραγματοποιείται εδώ και 4 έτη.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό υψηλών προδιαγραφών, εξωστρεφή, που προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά δύο χωρών με πρωτότυπο τρόπο, μέσα από την γεύση και την ζαχαροπλαστική τέχνη και δη του συμβόλου της γαλλικής patisserie, του Macaron.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια πρωτοβουλία ιδιαίτερου γαστρονομικού αλλά και πολιτισμικού ενδιαφέροντος που προάγει μέσα από το γλυκό σήμα κατατεθέν της φίνας γαλλικής patisserie, την τέχνη και την απαιτητική τεχνική, την εμπειρία, την κομψότητα, τα χρώματα και τις γεύσεις της Γαλλίας αλλά και της Ελλάδας καθώς εδώ και χρόνια το έχει αγαπήσει και ενσωματώνει τα δικά της μοναδικά στοιχεία στο Μακαρόν.

Ευχαριστούμε θερμά τον εμπνευστή του όλου εγχειρήματος, τον αξιότιμο Γάλλο πρέσβη, Κριστόφ Σαντεπί, όπως επίσης τον επικεφαλή και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής για τα ελληνοπρεπή macarons, καταξιωμένο σεφ της γαλλικής πρεσβείας,  Ελληνογάλλο Ζαν-Μαρί Χοφμάν που μας επέλεξαν ως χορηγό του διαγωνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έλαβαν μέρος, ιδιαιτέρως στους τέσσερις διαγωνιζόμενους που προκρίθηκαν μέσα από την διεξαγωγή της πρώτης φάσης με τις εξαιρετικές και δημιουργικές συνταγές τους.

Από τις πρώτες κιόλας δημιουργίες διαπιστώνουμε ότι όλα τα παρασκευάσματα που παρουσιάστηκαν είναι άκρως δημιουργικά, υψηλού επιπέδου και γευστικά με “άρωμα Ελλάδας”!

Ευχόμαστε στους τέσσερις φιναλίστ καλή επιτυχία στην 2η και τελική φάση, που θα λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις δημιουργίες τους, οι οποίες είμαστε σίγουροι πως θα μας εκπλήξουν, για να τις βραβεύσουμε!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους διακεκριμένους και καταξιωμένους κριτές που πλαισιώνουν τις επιτροπές, οι οποίοι με την παρουσία και την αξιολόγησή τους εξασφαλίζουν το υψηλότερο αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και εισάγει αξιόπιστες λύσεις εξοπλισμού εστίασης από όλον τον κόσμο. Συνεργάζεται αποκλειστικά με κορυφαίους Γαλλικούς οίκους όπως η Robot Coupe, ο οποίος διακρίνεται παγκοσμίως για την αξιοπιστία και την αντοχή των μηχανημάτων του στους χώρους ζαχαροπλαστικής και της επαγγελματικής κουζίνας γενικότερα. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση εξοπλίσαμε τον χώρο του διαγωνισμού με κορυφαία εξειδικευμένα μηχανήματα ζαχαροπλαστικής ενώ εξασφαλίσαμε και προσφέρουμε στους τέσσερις νικητές δώρα υψηλής αξίας του οίκου Robot Coupe.

ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. 07/03/18